Galaxy Digital verwerft 2 Crypto-bedrijven, ziet grote golf van institutionele vraag naar Bitcoin.

Bitcoin Bull Michael Novogratz’s bedrijf, Galaxy Digital, heeft twee cryptocurrency bedrijven overgenomen als voorbereiding op een „grotere golf van institutionele vraag“ naar bitcoin.

Grote golf van institutionele vraag naar Bitcoin Inkomende

Galaxy Digital Holdings kondigde vrijdag aan dat het twee cryptocurrency handelsfirma’s heeft verworven: Ophaalbrug Lending en Blue Fire Capital.

De New York City-head-quartered crypto financià „le diensten en investeringsbeheermaatschappij Galaxy Digital verleent handel, activabeheer, en de diensten van het investeringsbankwezen.

„Institutionele beleggers en bedrijven worden steeds beter geïnformeerd over digitale activa en begrijpen steeds meer het doel en het belang van cryptocurrency in hun beleggingsstrategieën“, aldus Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital.

Tijdens de winstoproep van zijn bedrijf in Q3 2020 op vrijdag, zei Novogratz dat de Covid-19 pandemie „echt een versneller was voor de cryptocurrency business voor bitcoin, voor blockchain, voor alles wat we doen… Ik zie een ongelofelijke kans voor ons bedrijf en voor de ruimte“. Bitcoin handelt voor $16.250 op het moment van schrijven. Novogratz legde uit dat de cryptocurrency tegen deze prijs handelt „niet omdat er een speculatieve manie aan de gang is“, aldus Novogratz:

Het is zo’n handel omdat instellingen, hedgefondsen, vermogende particulieren, familiekantoren allemaal naar bitcoin gaan. Ze bewegen zich in als een opslagplaats van rijkdom, ze bewegen zich in als een inflatie-hedge, ze bewegen zich in omdat het een institutionele asset is geworden.

Onlangs zei de beroemde miljardair-investeerder Bill Miller dat hij denkt dat „elke grote bank, elke grote investeringsbank, elke grote firma met een hoge nettowaarde uiteindelijk enige blootstelling aan bitcoin zal hebben of wat er als het is“. JPMorgan’s analisten zeiden ook, „sommige beleggers die eerder investeerden in gouden ETF’s, zoals familiekantoren, kunnen kijken naar bitcoin als een alternatief voor goud.“

De in Chicago gevestigde Drawbridge Lending is een CFTC-gereguleerd bedrijf dat commerciële en individuele leningen verstrekt op beveiligde bitcoin die bij een gekwalificeerde bewaarder wordt bewaard. Blue Fire Capital, ook gevestigd in Chicago, biedt beleggingsmakelaardij en handelsdiensten aan met een focus op crypto activa.

Novogratz ging verder:

Wij verheugen ons op het naadloos integreren van Drawbridge en Blue Fire in Galaxy Digital Trading … om te helpen verder te voldoen aan wat volgens ons een nog grotere golf van institutionele vraag zal zijn.